FAQ - veel gestelde vragen

Staat het antwoord op jouw vraag er hieronder niet bij, neem dan contact op. Ik help graag!

1. Bewerken van kaartjes
Ons advies voor het bewerken van een kaartje, doe dit op een PC of MAC. Liever niet op een tablet of smartphone ivm schermformaat en functionaliteiten

2. Geen account aangemaakt
Heb je een proefdruk besteld en geen account aangemaakt dan kan je alsnog een account aanmaken en mailen. De proefdruk wordt in je account opgeslagen.

3. Inloggen lukt niet meer
Als het inloggen niet meer lukt maak dan een nieuw account aan (zonder hoofdletters). Bestelde kaarten/proefdrukken kunnen in het nieuwe account worden opgeslagen.

4. Problemen met opslaan of vastlopen
Probeer tussendoor regelmatig de kaart op te slaan als je aan het bewerken bent. Soms loopt de internet verbinding niet lekker of de website is even uit de lucht. Je kan even uitloggen en opnieuw inloggen, refreshen of geschiedenis verwijderen etc. Of op een ander tijdstip weer even proberen.

5. Problemen met betalen
Lukt het niet met betalen stuur dan even een mail via het contactformulier. Soms ligt het aan je computer of apparaat en de oplossing is dan vaak om het op een ander apparaat te proberen.

6. Ontwerp aanpassingen
Aanpassingen in het ontwerp, zoals een andere kleur, figuurtjes, combinaties van ontwerpen. Heel veel is mogelijk en is gratis! Stuur dan even een mailtje.

7. Fotoaanpassingen
Een foto kunnen wij aanpassen aan formaat, kleur, lichter maken. De foto kunnen wij ook mooi op de kaart plaatsen. Mail de foto even door naar lillybirdshop@gmail.com.

8. Afbeeldingen of foto op kaart plaatsen- tips
Je kan zelf foto's of figuurtjes op de kaart plaatsen. Eigen afbeeldingen die je op de computer hebt staan kun je uploaden in de kaartmaker. Je kan ook kiezen uit het assortiment afbeelingen op de website "afbeeldingen en versieringen", daar staan allerlei figuurtjes tussen (sterren, hartjes, dieren, hout, kraft, krijtbord etc.). Let op! Een foto over de gehele kaart plaatsen moet een stuk over de zijkanten van de kaart vallen. De foto moet dus goed uitgevuld worden, dit kan met de knop uitvullen in de editor.

9. Kaarten nabestellen
Ja dat kan via je account. Als je het kaartje in je account hebt opgeslagen kan je eenvoudig kaarten nabestellen. Heb je geen account aangemaakt dan kan je alsnog een account aanmaken en een mailtje sturen. De bestelde kaart wordt opgeslagen in je account.

10. Enveloppen vooraf bestellen
Enveloppen kun je apart vooraf bestellen via de website.

11. Enveloppen ruilen
Enveloppen kun je gratis retour sturen, stuur even een mailtje dat je de enveloppen retour zend. Zodra de drukkerij de enveloppen heeft ontvangen kunnen wij de nieuwe enveloppen naar je opsturen.

Kaarten Carrousel
Antwoordnummer 5544
3700 VB  Zeist
ordernummer van je bestelling

12. Drukken en levertijd kaarten
MA t/m VR: kaarten worden gedrukt tot 18.00 uur
ZA: gesloten
ZO: kaarten worden gedrukt tot 18.00 uur

Als de bestelling voor 18:00 uur geplaatst is wordt deze meestal de volgende dag*, in Nederland, geleverd.
*Op zondag wordt door PostNL niet geleverd.

Levertijd buitenland:
Pakketjes boven de 20 stuks binnen 1-2 werkdagen, proefdrukken of aantallen < 20 stuks binnen 7 dagen.

13. Proefdruk niet ontvangen
Soms is de reguliere post wel eens vertraagd of de kaart raakt kwijt. Heb je de proefdruk na 3 werkdagen nog niet ontvangen stuur dan een mail via het contactformulier en de proefdruk wordt opnieuw verzonden.

14. Postzegels
Postzegels zitten niet bij de kaarten, deze moet je apart kopen of bestellen via de website van www.post.nl

Hoeveel postegels moeten er op een kaart?
Dit is afhankelijk van het gewicht van de kaart, meestal is het 1 postzegel tenzij je extra post toevoegt in de envelop. www.post.nl

15. Buitenland
In veel landen kunnen de kaarten geleverd worden. De verzendkosten binnen Europa zijn 3,50 euro.

16. Kaarten niet op tijd bezorgd
Voor de verzending maken wij gebruik van PostNL. Als je je kaartjes op tijd besteld hebt, maar niet binnen de verwachte levertijd ontvangen, laat het ons direct weten via het contactformulier. Wij gaan dan gelijk achter je pakketje aan om ervoor te zorgen dat je het alsnog zo snel mogelijk in huis hebt.

17. Kaarten zijn beschadigd
Heel af en toe worden kaarten niet goed gedrukt door de drukkerij. Dit kan zijn een kleurafwijking, beschadiging, tekst niet goed in het midden gedrukt etc. Maak een foto van je kaarten en mail deze naar lillybirdshop@gmail.com. In geval van een fout van de drukkerij worden de kaarten altijd gratis opnieuw gedrukt. Alle bestellingen op Lillybird zijn maatwerk, elk besteld kaartje wordt speciaal voor jou gedrukt. Het herroepingsrecht is daarom niet van toepassing op onze bestellingen, je kunt je bestelling niet retour sturen.  Indien er beschagingen zijn ontstaan tijdens het drukken van de kaarten worden de kaarten altijd gratis opnieuw gedrukt. Er kan echter nooit een tegemoetkoming in geld worden gegeven dit omdat het een op maat gemaakt product is.

18. Retour sturen kaarten
Alle bestellingen op Lillybird zijn maatwerk, elk besteld kaartje wordt speciaal voor jou gedrukt. Het herroepingsrecht is daarom niet van toepassing op onze bestellingen, je kunt je bestelling niet retour sturen.  Indien er beschagingen zijn ontstaan tijdens het drukken van de kaarten worden de kaarten altijd gratis opnieuw gedrukt. Er kan echter nooit een tegemoetkoming in geld worden gegeven dit omdat het een op maat gemaakt product is.

19. Spelfouten
Op de kaarten staat altijd een voorbeeldtekst, deze tekst kan spelfouten bevatten. Controleer de tekst altijd zorgvuldig en laat altijd eerst een proefdruk maken voordat je een definiteve bestelling plaatst. Lillybird is niet verantwoordelijk voor spelfouten in de tekst. Mocht je per ongeluk toch een spelfout hebben gemaakt in de definitieve bestelling stuur dan een mailtje dan kan je met een kortingscode de kaarten opnieuw laten drukken.