Foliekaartjes: hoe werkt het?

Wat is foliedruk?

Foliedruk is een laagje folie dat op de kaart gedrukt wordt. Dit geeft een mooi glanzend en luxe effect en zo kun je de naam of bepaalde accenten mooi oplichten. Met foliedruk maak je het geboortekaartje of de trouwkaart extra bijzonder. Bij Lillybird wordt gebruik gemaakt van digitale foliedruk.

Wat is digitale foliedruk?

De moderne variant: digitale foliedruk. Bij digitale foliedruk wordt, net als bij diepdruk, eerst alles behalve de folie op het papier gedrukt. Daarna wordt er een polymeer (een soort lijm) aangebracht op het drukvel, alleen op de plekken waar de folie moet komen. Het drukvel gaat langs de rol met goud-, rosé-, zilver- of koperfolie. Dat folie hecht zich aan het polymeer en de folie die niet hecht, blijft gewoon op de rol zitten. De laatste stap is een speciale vernislaag over de foliedelen, waardoor ze goed beschermd zijn tegen beschadiging. De vernis zorgt er ook voor dat de folie een beetje ‘op’ de kaart ligt. 

Voor deze methode is dus geen aparte preeg nodig. Dat maakt het een veel goedkoper proces. Een klein nadeel is dat je ontwerp (én het papier) er wel geschikt voor moet zijn. Zoals je al kon lezen, worden heel fijne lijntjes niet zo strak in digitale folie.

Hoe werkt het?

Bij alle geboortekaartjes kan je zelf kiezen of je wel of geen folie wilt. De folie op de kaart kan je selecteren en in onze editor omzetten naar een andere kleur folie of naar een normale kleur. De prijs van de kaart veranderd automatisch mee als er folie op geplaatst wordt en andersom natuurlijk ook. Niet alle figuurtjes in de beeldbank kunnen in folie gedrukt worden, vanwege te dunne lijntje of teveel kleine details.

Papiersoorten en minimum oplage 5 stuks

De foliekaarten kunnen op 3 soorten papier gedrukt worden gedrukt;

Soft touch 300 grams (fluweelzachte coating)
Soft touch heeft een fluweelzachte coating wat een mooie luxe uitstraling geeft, door het gladde papier wordt de folie heel egaal strak gedrukt. Deze papiersoort is iets duurder maar heeft een hogere kwaliteit!

Coated karton 300 grams Crescendo (glad papier)
Glad papier geschikt voor lichte en donkere ontwerpen, de folie wordt mooi strak gedrukt op de kaart.

Linnen 300 grams (lichte structuur)
Linnen heeft een lichte structuur en is geschikt voor lichte ontwerpen, met witte achtergond. Door de lichte stuctuur komt de folie minder strak op de kaart, dit kan van dichtbij een wat korreliger effect geven.

Vanwege het speciale, kostbare drukproces hebben we voor foliekaarten een minimum oplage van 5 kaartjes ingesteld. Uiteraard kun je wel een proefdrukje van je foliekaartje bestellen. Voor het eerste proefdrukje betaal je €2,50, daarna betaal je de reguliere kaartprijs.

Productietijden

Foliekaartjes hebben een langere levertijd van 2-3 werkdagen.

Levertijden

Proefdrukken worden met brievenbuspost bezorgd. Deze doet er in Nederland 1-2 werkdagen over, naar België kan dit tot 7 werkdagen duren. Je eindbestelling wordt in een pakket bezorgd. Pakketten worden doorgaans binnen 1 dag nadat ze aan de post zijn overgedragen, bezorgd. Je ontvangt hierbij ook een track en trace.

Prijzen van de goudfolie-kaartjes

Ben je benieuwd naar de prijzen van onze foliekaartjes? Op de pagina waar jouw favoriete kaartje staat, vind je de prijs, deze verschilt namelijk per formaat en papiersoort (voor de luxe papiersoort linnen rekenen we een toeslag). Hoe meer kaartjes je bestelt, hoe minder je per kaartje betaalt. Bekijk de staffel door op het 'i-tje' te klikken. Een proefdruk met folie is €2,50.

Do's en don'ts

Omdat foliedruk een bijzonder ingewikkeld proces is, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Mocht je hier vragen over hebben of advies over willen, suur gerust een mail. Een paar do's en don'ts:

- We adviseren altijd een proefdrukje van je kaartje naar keuze te bestellen.

- Het lettertype ITC Avant Garde raden we sterk af voor foliekaarten, in verband met de dunne lijnen van het lettertype.

- Wist je dat op élk kaartje dat we aanbieden, de naam van je kindje in goudfolie gedrukt kan worden? Overige elementen zijn bij onze reguliere kaartjes niet altijd mogelijk. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Tip: combineer met onze gouden extra's

Zoals je misschien wel gezien hebt, bieden we een aantal leuke extra's aan die je goudfolie kaartje nóg mooier maken! Zo hebben we speciale luxe enveloppen met gouden inlay en sluitzegels van goudfolie. Supermooi om te combineren!

Heb je een vraag of opmerking? Neem dan gerust contact met ons op! We helpen je graag en maken graag samen met jou het mooiste foliekaartje!