home > geboortekaartjes\ > Geboortekaartje zelf online maken

Geboortekaartje zelf online maken

★ Online zelf je geboortekaartjes maken ★ Verschillende formaten en papiersoorten ★ Gratis setje papiersoorten en samples met enveloppenkleuren

Maak zelf een geboortekaartje op basis van een blanco ontwerp. Je begint met een leeg geboortekaartje en kunt vervolgens het kaartje helemaal opmaken naar je eigen wensen. Upload eenvoudig je eigen foto en voeg achtergrond, tekst, en versieringen toe uit onze ruime collectie kleuren, lettertypes en cliparts. Als je wilt weten hoe jouw zelfgemaakte geboortekaartje er in het echt uit komt te zien, bestel je een proefdruk. Bij je eerste proefdruk krijg je een monstersetje papiersoorten en samples met enveloppenkleuren. Kijk ook eens bij handige tips voor het maken van een geboortekaartje.

Drukwerk

Veiligheidsmarge

De veiligheidsmarge geeft aan tot hoe ver tekst en andere elementen van de rand van jouw ontwerp moeten blijven. Dit voorkomt dat er tekst of beeld wordt afgesneden of op de rand van je kaartje komt te staan. Deze marge is zichtbaar op je kaart als je tekst of andere elementen in de editor selecteert en verplaatst.

Snijmarge

De snijmarge (afloop) is er voor de minimale speling tijdens het snijden van jouw kaartjes. Heb je een foto of patroon als beeldvullende achtergrond? Laat deze achtergrond doorlopen tot en met de rand buiten je kaartvlak. Zo voorkom je witranden na het snijden en het zorgt ervoor dat de achtergrond mooi doorloopt aan alle zijden. Deze marge is zichtbaar buiten je kaart als je tekst of andere elementen in de editor selecteert en verplaatst.

Tip: plaats je een foto over de gehele kaart zorg dan dat de foto iets over de randen valt, dit doe je met de knop "uitvullen" in de editor.

Ontwerp met kader

Dat kan, maar we raden je wel aan om deze maar aan één zijde van jouw kaartje te plaatsen. In verband met de 3 millimeter snijmarge, kan jouw kaartje namelijk iets verschuiven in de snijmachine. Dit kan betekenen dat er bijvoorbeeld aan de linkerkant 2 millimeter meer wordt afgesneden, waardoor je aan de rechterkant 2 millimeter extra hebt. Bij de meeste ontwerpen valt dit niet op. Kies je voor een kaartje met kader, dan kan dit net iets meer opvallen. Bij een kader aan beide zijdes is dit risico nog groter. Wil je advies van onze makers over jouw ontwerp? Neem dan contact met ons op.

Kleurafwijking

Iedere bestelling die je plaatst is uniek. Dat wil zeggen dat de kleuren per kaart opnieuw worden gemengd in onze machines. Hierdoor kan het zijn dat er een minimaal kleurverschil ontstaat tussen jouw bestellingen; zoals tussen de proefdruk en oplage. 

Papiersoort kiezen

Heb je een ontwerp met een donkere achtergrond? Dan raden we je aan om een papiersoort zonder structuur te kiezen. Door de gladde afwerking van deze papiersoorten heeft de inkt een mooie dekkingsgraad. Voor ontwerpen met een lichte achtergrond is het papiersoort Oud-Hollands of Linnen (voor folie) mooi. Deze twee papiersoorten bevatten een voelbare structuur, wat erg mooi is met lichte kleuren maar nadelig werkt bij donkere achtergronden omdat de inkt hier minder goed op hecht. Het gevolg is dat de witte kleur van het papier door de inkt heen kan schijnen. We willen graag dat je blij bent met je kaartjes en teleurstelling voorkomen.

 

Editor

Uitlijning - hulpraster

Symmetrie maakt een kaart rustig en daarmee komt het ontwerp goed tot zijn recht. Om ervoor te zorgen dat alle teksten en elementen op jouw kaart netjes zijn uitgelijnd, kan je in de editor het hulpraster aanzetten. Deze vind je rechts bovenin de balk. Als je een tekst of element selecteert en verplaatst, zie je hier een klein rood stipje in het midden. Dat stipje staat voor het midden van dat element. Als je dit element op een van de hulplijnen plaatst, weet je dat jouw element netjes uitgelijnd is!

Uitvullen

Heb je een patroon, kleurvlak of foto als achtergrond gebruikt? Zorg er dan voor dat deze mooi over de marges loopt (zie hierboven). Je kan dit met één klik doen, door in de editor op het icoon van uitvullen te klikken. Zo ben je er zeker van dat er geen witte randjes rondom jouw ontwerp kunnen ontstaan!

Lagen

Wil je een elementje op de achtergrond, of juist op de voorgrond, van je ontwerp plaatsen? Speel hiervoor met de volgorde in onze editor. Zo kan je in één klik iets naar de achter- of voorgrond krijgen.

Ander kaartformaat of -type

Heb je een dubbel kaartje gezien in onze collectie, maar wil je deze liever als enkele kaart? Of andersom? Of heb je een vierkant kaartje gezien, maar wil je deze graag als liggende versie? Weet dat wij elk type en formaat voor je kunnen wijzigen. Stuur hiervoor een mailtje naar lillybirdshop@gmail.com en laat ons weten om welk kaartje in jouw account het gaat en welk kaarttype we ervan mogen maken. 

Extra versie(s) of personalisatie van je ontwerp

Heb je meerdere versies van jouw kaart nodig? Bijvoorbeeld een uitnodiging voor de dag- en avondgasten? Je kunt gemakkelijk een kopie aanmaken van jouw ontwerp in de editor. Klik op het menu (links bovenin de editor). Je krijgt dan de optie om een kopie te maken. Ook ideaal voor gepersonaliseerde naamkaartjes! Heb je zoveel versies, dat je de door de bomen het bos niet meer ziet? Of wil je goudfolie toepassen op deze kaartjes? We helpen je graag bij de personalisatie. 

 

Ontwerp met foto

Onze service voor jouw foto

Een origineel geboortekaartje met foto is altijd uniek en bijzonder. Je laat jouw familie en vrienden meteen kennis maken met jouw kleine uk. Je kunt een eigen foto gebruiken of een laten maken door een newborn fotograaf. Kies je voor een geboortekaartje met foto? Je mag ons de foto per mail toesturen, zodat we deze kunnen controleren en optimaliseren indien nodig. Daar helpen we je graag bij en bieden deze service vrijblijvend aan.

Kwaliteit van de foto

Tip! Als je de foto's door een professionele fotograaf laat maken, zijn de foto's vaak van té groot formaat, waardoor deze in het ontwerp gecomprimeerd worden en hun kwaliteit verliezen. We raden je daarom aan om de foto per mail naar ons te sturen, zodat we deze kunnen optimaliseren voor een mooi resultaat van het drukwerk! Stuur een mailtje en we kijken met je mee!

Proefdruk van het kaartje met foto

Ons advies is om voorafgaand de oplage een proefdruk te bestellen van het kaartje. Je kan dan zien hoe je kaartje er in het echt uitziet, en dus ook hoe de foto uitkomt. Neem de tijd voor een prachtige geboortekaartjes voor jullie zoon of dochter! Het is een blijvende herinnering. Om de juiste keuze papiersoort en envelopkleur voor je lieve geboortekaart te maken, ontvang je bij je proefdruk altijd een luxe voorbeeldset gratis.

Kwaliteit van de foto’s

Foto’s met een grootte van minimaal 1 MB (300 dpi) zijn meestal voldoende voor drukkwaliteit. Als je de foto’s door een professionele fotograaf laat maken, zijn de foto’s vaak van té groot formaat, waardoor deze in het ontwerp gecomprimeerd worden en hun kwaliteit verliezen. We raden je daarom aan om de foto per mail naar ons te sturen, zodat we deze kunnen optimaliseren voor een mooi resultaat van het drukwerk. Mail ons en we kijken met je mee!