home > Tips zelf ontwerpen


1. Afbeeldingen en versieringen
Er zijn heel veel leuke plaatjes beschikbaar in het palet "Afbeeldingen en versieringen". Selecteer een afbeelding met de muis en het plaatje komt op je ontwerp te staan. Er zijn hele leuke geboorte icoontjes, zoals een klok, weegschaal en liniaal. Tevens kan je hier zelf een afbeelding of foto toevoegen via de knop "voeg foto toe".2. Afbeelding bewerken
A. Draaien; Je kan de afbeelding eenvoudig draaien met de "gedraaide pijltjes"
B. Transparantie; je kan de afbeelding transparanter maken met de knop "transparantie"
C. Omkleuren; kleur je afbeelding om naar een andere kleur met de knop "omkleuren"

Tip
Zorg dat je een achtergrond afbeelding goed uitgevuld is over de gehele vlakte zodat je geen kans hebt op witte randen bij het drukken. Bij het drukken heeft de drukkerij namelijk wat speling ruimte nodig van 3 mm. De afbeelding kan je zelf wat groter maken en ruim over zijkanten laten komen of de afbeelding selecteren en klikken op de knop "uitvullen".


3. Achtergrond
Via de achtergrond in het palet kan je een blanco achtergrond een andere kleur geven. Dit kan niet altijd, bv als er een afbeelding al staat zoals bv een houtachtergrond.


4. Tekst
A. Voeg tekst toe;
voeg zelf tekst toe door op de knop "voeg tekst toe" te klikken. In het lege vlak eronder kan je de tekst typen.
B. Lettertype; er zijn verschillende lettertypes beschikbaar. Selecteer de tekst met de muis en druk op de knop "lettertype" en en kies je lettertype.
C. Kleur; selecteer de tekst en klik op de kleur. Er verschijnt een palet met verschillende kleuren. Zit je kleur er niet tussen dan kan je de kleurcode daarvan opzoeken bv #e9b146 (RGB code). Deze code toets je het vakje en klik op "pas toe".
D: Grootte; het formaat van de tekst kan je aanpassen via de knop "grootte".
E. Transparantie; de tekst kan je transparant maken via de knop "transparantie"
F: Uitlijning; de tekst selecteren en klikken op een uitlijning "links, midden of rechts"
G: Draaien; de tekst kan je draaien door te klikken op de "gedraaide pijltjes"
H: Plaatsing; via plaatsing kan je tekst of afbeelding naar achteren of voren verplaatsen. Als je bv een hartje en tekst hebt kan je de tekst selecteren en over over het hartje plaatsen via de knop "plaatsing".

Tip
Zorg dat tekst er goed helemaal op komt te staan, dit kan je doen door het tekstvlak te selecten en naar buiten toe te slepen met het blauwe pijltje. Hierdoor wordt het tekstvlak ruimer en komt de tekst er in het geheel op te staan.


5. Ontwerp opslaan
Het ontwerp kan je pas opslaan als je eerst een account hebt aangemaakt. Het ontwerp blijft dan in je account staan. Door op het kaartje in je account te klikken kan je het weer opnieuw bewerken.

Tip
Sla het kaartje tussendoor op!

6. Het bewerken van je kaartje

Ons advies voor het bewerken van een kaartje, doe dit op een PC of MAC. Liever niet op een tablet of smartphone ivm schermformaat en functionaliteiten

Prijscalculator ×

Kies een categorie

Soort kaart

Formaat

Papiersoort

Enveloppen

Aantal kaarten

Aantal enveloppen

Totaalprijs: